Miejsca Polska

Koniec zimy i nieformalne otwarcie sezonu

To już oficjalne – zima dobiegła końca. Była intensywna, lecz krótka. Mimo to, pozwoliła na wspaniałe nurkowania podlodowe. Stało się tak za sprawą tempa w jakim zaatakowały mrozy, skuwając większość jezior krystalicznym, grubym na kilkadziesiąt centymetrów lodem. W związku z tym faktem, mamy dzisiaj dla Was 2 informacje.

Pierwsza z nich jest taka, iż przez najbliższe 2 tygodnie, czekamy na Wasze zdjęcia z kursów i nurkowań pod lodem. Z najlepszych stworzymy galerię i umieścimy na naszym portalu! Dajcie o tym znać Waszym znajomym i zaprzyjaźnionym centrom i klubom nurkowym. Zobaczmy jak zimę wykorzystała nurkowa Polska! Nie zapomnijcie tylko dobrze podpisać zdjęć (Kto? Gdzie?). Zdjęcia w ilości 1-3szt. przesyłajcie na adres naszej redakcji – redakcja@divers24.pl

-- Reklama --
Suchy Skafander Seal

Druga informacja, napłynęła do nas z Warszawy. Tamtejsza grupa nurków, zrzeszona pod szyldem GEPN, planuje przeprowadzić nieformalne otwarcie sezonu. Akcja zaplanowana jest na 31.03.2012, przy okazji wizyty w zyskującym coraz większą popularność Centrum Sportów Ekstremalnych MartJack, które do dyspozycji nurków, oddaje najgłębszy basen w Polsce.

Jak piszą nam organizatorzy, jest to świetna okazja, aby w kontrolowanych warunkach sprawdzić nasz nurkowy szpej przed właściwym rozpoczęciem sezonu, w wodach otwartych. Jest to też dobra okazja, aby w ogóle zobaczyć basen głębokości 10m, umiejscowiony wewnątrz starego silosu na zboże.

Wstęp dla nurków Grupy Eksplorującej Podwarszawskie Nurkowiska jest gratis, jednak aby uniknąć nieprzewidzianych problemów logistycznych, obowiązują zapisy. Nurkowanie odbędzie się po szkoleniu BLS i pierwszeństwo, będą miały osoby, uczestniczące w szkoleniu. Więcej informacji na temat szkolenia i zapisów, znajdziecie na oficjalnym profilu GEPN.

Źródło: Organizator

 

Czytaj także

Wgrywam....

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dalsze korzystanie ze strony oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie plików cookies. Zgadzam się Czytaj dalej