Azja

Podwodna restauracja w Izraelu

Jeżeli na wakacjach szukacie podwodnych wrażeń, ale niekoniecznie macie ochotę na ubieranie pełnego sprzętu i zanurzanie pod wodę, to jest taka możliwość! Wszyscy fani nurkowania i podwodnego świata, będą na pewno mile zaskoczeni i usatysfakcjonowani tym, co znajdą w ofercie Red Sea Star Restaurant w Izraelu.

Ten niezwykły lokal gastronomiczny o oceanicznym wystroju, znajduje się w miejscowości Ejlat, położonej nad Morzem Czerwonym i usytuowany jest 5 metrów pod powierzchnią wody, od której wnętrze oddzielają okna z grubej pleksi. Dzięki temu możemy w trakcie posiłku obserwować podwodne życie lokalnej fauny i flory, która w tym regionie jest niezwykle bujna i kolorowa.

podwodna_restauracja_red_sea_star

Wewnątrz wszystko stylizowane jest na podmorski klimat. Od podłóg pokrytych piaskiem, przez krzesła w kształcie meduz, ściany imitujące koralowce, dekoracje z rozgwiazd na suficie komponujące się z niebieskim podwodnym oświetleniem, aż po pawilon naturalnych źródeł. Całość robi duże wrażenie dbałością o detale i płynną kompozycją.

-- Reklama --
Suchy Skafander Seal

69ecc8f8eb6c27425a266cd35e7dbc20

Jeżeli chodzi o wrażenia kulinarne, to jest to jeden z typowych lokali, jakie znajdziecie w tej okolicy, ale swoim unikalnym wystrojem i lokalizacją sprawia, że posiłek w nim będzie bardzo przyjemnym doznaniem. Dyskomfort może stanowić co najwyżej fakt, iż zamawiając rybę, jej towarzysze będą na nas wrogo spoglądać zza okien.

Źródło: www.frommers.com
Foto: virtualtourist.com


Jeżeli szukasz ciekawych miejsc nurkowych, to zajrzyj koniecznie do 10 numeru naszego kwartalnika DIVERS24! Magazyn w wersji cyfrowej dostępny jest nieodpłatnie, natomiast wersję drukowaną możesz nabyć w naszym sklepie internetowym.

Czytaj także

Wgrywam....

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dalsze korzystanie ze strony oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie plików cookies. Zgadzam się Czytaj dalej