Akcesoria Sprzęt Nurkowy

iPatima – obudowa dla iPhone4 i 4s

Obecne telefony komórkowe (a w szczególności smartphony), mają wbudowane coraz lepsze aparaty fotograficzne. Szczególnie ciekawie przedstawiała by się opcja kręcenia filmów telefonem, gdybyśmy mogli to robić np. pod wodą… Z podobną ofertą naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów, wychodzi koreańska firma Patima, zajmująca się tworzeniem sprzętu do fotografii podwodnej.

Najnowszy produkt tej marki – iPatima, pozwala zabezpieczyć naszego iPhona 4 lub 4s i korzystać z części jego funkcji podczas nurkowania. Gdybyście myśleli, że chodzi tutaj o filmiki z rafy na 4-5m to możecie się trochę rozminąć z możliwościami tej niepozornej obudowy. Ciśnienie jakie wytrzymuje iPatima, pozwala korzystać z niej do głębokości… 300m!

-- Reklama --
Suchy Skafander Seal

Obudowa to solidny kawał metalu, który bez telefonu waży 400g. Jest świetnie wykończony i precyzyjnie wykonany. Nie trzeba się obawiać, że w razie upadku lub innego zderzenia, coś z nim się stanie (tym bardziej z ukrytym w jego wnętrzu telefonem).

patima ipatimarear

Obsługę naszego telefonu zapewnia poprzez 5 przycisków, jednak aby było to możliwe, musimy mieć wgrany do naszego iPhona najnowszy software. Dodatkowo, w opcjach telefonu, należy wyłączyć automatyczne blokowanie ekranu i umieścić go wewnątrz iPatima, kiedy jest aktywny.

Aby stać się szczęśliwym posiadaczem „suchacza” dla naszego iPhona, będziemy musieli liczyć się z wydatkiem rzędu £270. Trzeba przyznać, że w porównaniu z konkurencją i możliwościami, jakie oferuje ta obudowa (300m!), jest to bardzo ciekawy produkt. Jego atrakcyjność podnoszą pojawiające się kolejne dodatki, stwarzające coraz większe możliwości do robienia podwodnych zdjęć.

Źródło: patimahousing.com

Czytaj także

Wgrywam....

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dalsze korzystanie ze strony oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie plików cookies. Zgadzam się Czytaj dalej