Aktualności

Red Sea Diving Festival Ejlat 2020

W Izraelu, w dniach 11-14 marca, będzie miała miejsce niezwykła impreza skierowana do wszystkich miłośników podwodnego świata. Red Sea Diving Festiwal to zabawne święto odbywające się pod koniec pustynnej zimy, w okresie uznawanym za najlepszy czas na nurkowanie w Morzu Czerwonym!

Eilat-001

Każdego dnia trwania festiwalu, na morskim dnie w Coral Beach u wybrzeży Ejlat, zostanie starannie ustawiona podwodna wystawa zdjęć, którą odwiedzający będą mogli podziwiać… podczas nurkowania! Oprócz tego, organizatorzy zaplanowali również pokazy filmów, imprezy nurkowe wspólne sprzątanie plaży oraz szereg atrakcji dedykowanych typowo dla nurków.

_NOK0150

Osoby biorące udział w festiwalu będą miały możliwość wzięcia udziału w wielu warsztatach nurkowych na następujące tematy: freediving, nurkowanie techniczne oraz fotografia podwodna. Część zajęć będzie bezpłatna, a za udział w innych będziemy musieli wnieść symboliczną opłatę.

-- Reklama --
Suchy Skafander Seal

_NOK7935

Ponadto w ramach festiwalu odbędzie się konkurs fotografii podwodnej z niezwykle cennymi nagrodami. Swoje prace mogą zgłaszać zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści, gdyż rywalizacja odbędzie się z podziałem na kategorie.

_NOK0061

Festiwal jest wynikiem współpracy wielu podmiotów, w tym m.in. The Israeli Tourism Corporation, Hotels Corporation, gminy Ejlat oraz partnerów z branży turystycznej i nurkowej. Organizatorzy mają nadzieję, że wspólnymi siłami zdołają zaprezentować region z jak najlepszej strony i pomogą odwiedzającym spędzić wspólnie niezapomniany czas.

Eilat-002

Więcej informacji o festiwalu znajdziecie na stronie organizatora.

Źródło: Organizator


Poszukując informacji o nurkowaniu w Ejlat, koniecznie zajrzyj do 10 numeru naszego kwartalnika DIVERS24! Magazyn w wersji cyfrowej dostępny jest nieodpłatnie, natomiast wersję drukowaną możesz nabyć w naszym sklepie internetowym.

Czytaj także

Wgrywam....

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dalsze korzystanie ze strony oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie plików cookies. Zgadzam się Czytaj dalej